Известие

Collapse
No announcement yet.

масло mobil 040

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• масло mobil 040

предложиха ми много на добра цена mobil 040 а аз трябва да сменям вече маслото и понеже не разбирам от масла искам да ви попитам подходящо ли за алфа 156 бензин ,ако е смешен въпрос се извинявам но наистина не разбира от масла

Маслата за Алфа TS са 5w40 и по-гъсти, аз 0w40 не бих сложил. Скоро я обърнах моята от 10w40 на 5w40 и не съм доволен камо ли да сложа още по-рядко. Има практика да се слага дори 10w50, 10w60 и т.н. Не казвам, че 0w40 е грешка, но вероятноста да се разтрака е голяма. А за изгодния Мобил в Бг да не отварям дума ..
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Маслата за Алфа TS са 5w40 и по-гъсти, аз 0w40 не бих сложил. Скоро я обърнах моята от 10w40 на 5w40 и не съм доволен камо ли да сложа още по-рядко. Има практика да се слага дори 10w50, 10w60 и т.н. Не казвам, че 0w40 е грешка, но вероятноста да се разтрака е голяма. А за изгодния Мобил в Бг да не отварям дума ..
      Аз с удоволствие бик слoжил 0W40 вместо 5W40.Стига да има кой да ми го подари.
      0W - означава , че няма проблем при -35 градуса C
      5W - означава , че няма проблем при -30 градуса C
      А при 100 градуса С и двете са с еднакъв вискозитет.
      А 50, 60 наистина вече са с по-голям вискозитет.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Мдаа, книжки нада читат, както биха казала и други, а иначе за масла има бол писано, общо взето няма значение какво е, ако е истинско, тоест отговаря на изискванията.Виж повечет в общ тех.раздел и в гугъла
        Last edited by fred; d.m.y г., 21:22.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Що не се свържеш на ЛС с VFTI
          Той има доста добри предложения за масло Agip .Аз карам с такова и съм доволен.
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

А бе, с две думи - 0W40 не е подходящо за тази кола.

Comment

Той се води от цената и ще сгреши.
              Затова му казах за VFTI .
              Нека види цени на подходящо за неговата кола качествено масло .
              Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
              Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Само при мисълта че е МОБИЛ даже потръпвам!Хората са написали под капака с голяма червена лепенка че е хуваво автомобила да се кара само със СЕЛЕНИА било то златна,обикновена или рейсингова или там каквито още има!
                Cuore Sportivo 156 2.0 T.Spark

Comment

Те хубаво са го писали ама от тогава са минали 2*петилетки...
                  Alfa Romeo 1.8 TS `98
                  sigpic

Comment

Вече не ясно какво е останало от Selenia след сливането/по точно купуването/ с PETRONAS през 2005г. Останала е май само търговската марка Selenia.
                    Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:53.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
                      Аз с удоволствие бик слoжил 0W40 вместо 5W40.Стига да има кой да ми го подари.
                      0W - означава , че няма проблем при -35 градуса C
                      5W - означава , че няма проблем при -30 градуса C
                      А при 100 градуса С и двете са с еднакъв вискозитет.
                      А 50, 60 наистина вече са с по-голям вискозитет.
                      То за нашия климатичен пояс и разхлопани мАтори по- добре ше е ххW50 май ...
                      Alfa Romeo 1.8 TS `98
                      sigpic

Comment

благодаря на всички за отговорите , няма да го взимам .... не се водя по цената просто така се случи да ми предложат в такъв момент.... 10лв/литъра и е сигурно 4е е то просто е придобито по по лесния начин и затова е на такава цена , но знам едно винаги евтиното излиза скъпо

Comment

Това пък за Селенията е голяма глупост, моята Алфа Селения не е виждала и няма и да види. Неслучайно вече им забраниха да пишат по колите марки масло само класове по API, ACEA и т.н. Абсолютна манипулация
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                            А бе, с две думи - 0W40 не е подходящо за тази кола.
                            Напротив, много си е добро даже.Гарантира смазване при по-ниски температури в случая- минус 35 градуса, докато 10W е при минус 25, а при високите температури е едно и също.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 09:09.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Абе много интересно какво гарантира при 0 градуса.Казвам ви че това масло е рядко, то по тая логика всички ще карат с 0w40! Разликата е при ниски темп. ама не само

има си коли за такова масло както и за 5w30 и 0w30 ама ts-а не е
                              Last edited by code; d.m.y г., 09:03.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X