If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
предложиха ми много на добра цена mobil 040 а аз трябва да сменям вече маслото и понеже не разбирам от масла искам да ви попитам подходящо ли за алфа 156 бензин ,ако е смешен въпрос се извинявам но наистина не разбира от масла
Маслата за Алфа TS са 5w40 и по-гъсти, аз 0w40 не бих сложил. Скоро я обърнах моята от 10w40 на 5w40 и не съм доволен камо ли да сложа още по-рядко. Има практика да се слага дори 10w50, 10w60 и т.н. Не казвам, че 0w40 е грешка, но вероятноста да се разтрака е голяма. А за изгодния Мобил в Бг да не отварям дума ..
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Маслата за Алфа TS са 5w40 и по-гъсти, аз 0w40 не бих сложил. Скоро я обърнах моята от 10w40 на 5w40 и не съм доволен камо ли да сложа още по-рядко. Има практика да се слага дори 10w50, 10w60 и т.н. Не казвам, че 0w40 е грешка, но вероятноста да се разтрака е голяма. А за изгодния Мобил в Бг да не отварям дума ..
Аз с удоволствие бик слoжил 0W40 вместо 5W40.Стига да има кой да ми го подари.
0W - означава , че няма проблем при -35 градуса C
5W - означава , че няма проблем при -30 градуса C
А при 100 градуса С и двете са с еднакъв вискозитет.
А 50, 60 наистина вече са с по-голям вискозитет.
Мдаа, книжки нада читат, както биха казала и други, а иначе за масла има бол писано, общо взето няма значение какво е, ако е истинско, тоест отговаря на изискванията.Виж повечет в общ тех.раздел и в гугъла
Само при мисълта че е МОБИЛ даже потръпвам!Хората са написали под капака с голяма червена лепенка че е хуваво автомобила да се кара само със СЕЛЕНИА било то златна,обикновена или рейсингова или там каквито още има!
Аз с удоволствие бик слoжил 0W40 вместо 5W40.Стига да има кой да ми го подари.
0W - означава , че няма проблем при -35 градуса C
5W - означава , че няма проблем при -30 градуса C
А при 100 градуса С и двете са с еднакъв вискозитет.
А 50, 60 наистина вече са с по-голям вискозитет.
То за нашия климатичен пояс и разхлопани мАтори по- добре ше е ххW50 май ...
благодаря на всички за отговорите , няма да го взимам .... не се водя по цената просто така се случи да ми предложат в такъв момент.... 10лв/литъра и е сигурно 4е е то просто е придобито по по лесния начин и затова е на такава цена , но знам едно винаги евтиното излиза скъпо
Това пък за Селенията е голяма глупост, моята Алфа Селения не е виждала и няма и да види. Неслучайно вече им забраниха да пишат по колите марки масло само класове по API, ACEA и т.н. Абсолютна манипулация
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
А бе, с две думи - 0W40 не е подходящо за тази кола.
Напротив, много си е добро даже.Гарантира смазване при по-ниски температури в случая- минус 35 градуса, докато 10W е при минус 25, а при високите температури е едно и също.
Абе много интересно какво гарантира при 0 градуса.Казвам ви че това масло е рядко, то по тая логика всички ще карат с 0w40! Разликата е при ниски темп. ама не само
има си коли за такова масло както и за 5w30 и 0w30 ама ts-а не е
Comment